Автентична кубинска енергия и горещи латино ритми на деветия латино фестивал „UN BESO fiesta“

Публикувано на нд, 26 юни 2022
518 четения

Концерт на кубинската звезда Росана Майлан и популярния гръцки изпълнител на латино музика Мистър Бачата беше основен акцент в деветото издание на фестивала „UN BESO fiesta”, който се проведе във Велико Търново.
Организаторите на фиестата и треньори в „UN BESO art & dance center” Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева доведоха две от най-популярните латино звезди и превърнаха двудневният фестивал в истински празник на танцьори от цялата страна. Росана Майлан е певица, текстописец, пианист и модел, родена в Хавана, Куба. Изключително харизматична, с невероятен глас и автентична кубинска енергия тя плени сърцата на публиката. Нектариос Василиу, известен със сценичния си псевдоним Мистър Бачата е бачата певец №1 на Гърция.
За радост на всички танцуващи концертът продължи близо три часа, в които те успяха да се насладят, както на любимите си, така и на най-новите летни хитове. А за всички гости, които все още не са се докоснали до магията на латино танците Мистър Бачата заедно с организаторите, направи един импровизиран урок с основните стъпки на бачата, последван от песен на която всички успяха да танцуват заедно.
Форумът тази година беше девети поред и за два дни пространството около паметника „Асеневци” се превърна в огромна танцова сцена. В първия ден на фестивала фокусът беше върху детската аудитория. На урок по зумба десетки деца на различна възраст се забавляваха и овладяха основни танцови стъпки. Вечерта продължи с пъстър и цветен концерт-спектакъл, в който децата на „Un beso” показаха най-успешните и най-новите си хореографии. За публиката танцуваха групите по латино и модерни танци, както и момиченцата от групата по класически и модерен балет с ръководител Полина Кинова.
Фестивалът е сред най-пъстрите латино събития в България. За него традиционно в Старата столица идват танцьори от всички краища на страната. Събитието е част от културния календар на Велико Търново и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново