С филмова музика „Джуниър бенд“ ще зарадва своите фенове преди празниците

Публикувано на нд, 17 Дек. 2023
128 четения

Саундтракът на „Междузвездни войни“ ще прозвучи по време на традиционния Коледен концерт на „Джуниър бенд“. Концертът на възпитаниците на СУ „Емилиян Станев“ е на 18 декември от 19 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.
„Подготвили сме изцяло нова програма и нито едно от произведенията, които публиката ще чуе, не сме го свирили до момента. Освен това решихме този път да наситим концерт с филмова музика и половината от произведенията са познати от екрана. Голяма част от тях са на филмовия композитор Джон Уилямс, разказва ръководителят на „Джуниър бенд“ Йордан Цветанов.
Освен саундтрака на „Междузвездни войни“, талантливите музиканти ще свирят музиката от филма „Терминал“, ще представят компилация от анимационни филми на „Дисни“, както и много популярни джаз, поп и латино парчета.
Малчуганите от Junior Band KIDS ще подгряват концерта на големите. На сцената на театъра, като солисти, ще излязат и трима възпитаници на „Джуниър бенд“, които вече са студенти в Музикалната академия – Гален Николов – саксофон, Михаил Тодоров – тромпет и Радослав Ангелов – тромбон. Специален гост ще бъде музикантът и преподавател Михаил Йосифов.
Общо 74 деца ще участват в концерта. 43 от тях са в състава на „Джуниър бенд кидс“.
Средствата от продадените билети ще бъдат вложени в предстоящото през март турне на „Джуниър бенд“ в Кипър. Там бендът ще гостува на българска общност.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново