Вълшебна музика и звездни солисти в Коледния концерт на търновския театър

Публикувано на нд, 17 Дек. 2023
147 четения

Музикална феерия с изпълнения на популярни произведения от обичани опери, оперети и мюзикъли ще поднесе на любимата публика екипът на великотърновския театър в своя традиционен Коледен концерт. С празничния спектакъл на 18 декември артистите от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ ще зарадват ценителите на изкуството в Ловеч. На 21 декември от 19 часа Коледният концерт ще бъде представен на великотърновска сцена.
Вълшебна музика с много блясък и красота ще подари на публиката екипът на театъра. Това е един музикален букет с изпълнения на най-доброто, което сме създали през последната година, споделя диригентът Георги Патриков. В музикалната програма са включени произведения на Росини, Верди, Щраус, Брамс, Мусоргски, Маскани, Калман, Бок и др. В коледно-новогодишната магия ще ни потопят солистите, оркестърът, хорът и балетът на МДТ „Константин Кисимов“.
Водещи на Коледния концерт са артистите Полина Петкова и Цветелин Илчев. На сцената ще излязат звездните солисти Миряна Калушкова, Теодора Петрова, Пламен Долапчиев, Никола Иванов, Пламен Кумпиков и Цветелин Илчев. По традиция в концерта ще участва велокотърновската певица Гергана Стоянова, която влезе и в музикалното шоу „Гласът на България“. Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат и талантите от Детска вокална група “Пеещи камбанки” при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров, които ще пеят детски и коледни песни.
По време на концерта за втори път пред публика ще бъде изпълнена сюита „Ромале“, създадена по етно мотиви от обичания филм «Таборът отива към небето». Композицията е написана специално за симфоничния оркестър на великотърновския театър от Марек Дяков. Премиерата на сюитата бе в концерт-спектакъла „Балканика“ с участието на гост-звездата Йълдъз Ибрахимова.
Сценарист на Коледния галаконцерт е Цветелин Илчев. Освен диригента Георги Патриков, в постановъчния екип участват още концертмайсторът Мария Павлова, хормайсторът Яница Първанова и хореографът Катя Богданова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново