Рокаджиите от „STOKHOLM“ и Хотнишките баби пяха за животните от фермата приют в Хотница

Публикувано на нд, 20 май 2018
598 четения

Рокаджиите от  “STOKHOLM”  и самодейките от уникалната фолклорна група „Хотнишки баби“ пяха благотворително за животните от фермата приют  „Приятели на четири крака“ в Хотница. В събота да видят и слушат както прочутите певци, така и домашните любимци от Веселата ферма, които всички наричат Бременските музиканти, пристигнаха над 40 гости от цялата страна. Две семейства дойдоха с децата си от Шумен и всички се порадваха на миролюбивите животни, сред които има магарета, кобила, овце, кози, прасета, теленце, кончета, агънца, пернати и др. За тях от години се грижат Вера и Виктор, които са посветили живота си на тази кауза.

Импровизираната сцена певците разположиха на поляната до фермата и Попнеделчевата чешма, където пристигнаха  и английски заселници от селото. Чужденците седнаха на следобеден чай и курабийки, а към известните изпълнители се присъедини и певицата Ваяна Вашева, известна като „Коприва“.  Шоуто обедини хората , музиката и животните и символизира връзката между изначалната природа на човека, емпатията, любовта и твореца в него.

Солистът на бандата Мартин Димов, който е инициатор на концерта на “STOKHOLM”, сподели, че когато е засилена връзката между хората и животните, то мисията на музикантите е изпълнена. Той прикани хората да посетят Веселата ферма в Хотница с много любов в сърцата  и да подпомогнат каузата на Вера и Виктор.

Не случайно кръстихме концерта си „Завръщане“ и поставихме началото на едно уникално събитие, което свързва хората с майката природа, селото, животните, а любовта става все по-силна, каза още Мартин. Той добави, че тази идея бандата ще продължи да доразвива. И не скри амбицията си, че иска да превърне Хотница в култово място за музикални изяви, които да се провеждат всяка година. Планираме през септември отново да дойдем при Попнеделчевата чешма с още повече музиканти, заяви солистът.

На концерта не по-малко изяви имаше и бандата на Бременските музиканти. Козелът Андрей, кобилата Ивайла, кучето Нуша, телето Инго, котката Апачи и всички останали животни от приюта се смесиха с публиката, рокаджиите  и хотнишките певици. В дарителската кутия бяха събрани 252 лв. Парите ще бъдат използвани за изхранване на животните.

Вася ТЕРЗИЕВА

сн. личен архив

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново