Родопска елха засадиха в с. Янтра за 100-годишнината на читалището

Публикувано на пн, 19 Дек. 2022
607 четения

“Един век читалищна дейност отбеляза НЧ “Пробуда – 1922” в с. Янтра. Щастливи сме да ви посрещнем на празника ни и да отдадем заедно заслуженото уважение на първите самодейци, запалили искрата на познанието в нашето читалище. Гордеем се с постиженията на самодейните ни състави, представяли се през годините по родните сцени. Днес е ден, в който изразяваме благодарността си както към тях, така и към всички, които ни подкрепят и ни помагат в дейността ни”, каза секретарят на читалището Марийка Маринова. Специално внимание беше отделено на заслужили читалищни дейци и самодейци. Всички, които продължават да развиват читалищната дейност и да помагат за дейността на читалището, бяха удостоени с грамоти.
Гост на юбилея в Янтра беше кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Днешният празник е уважение към всички, които допринасят за читалищната дейност. Пожелавам ви с талант, сърце и свежи идеи да изпълвате с живот нови творчески прояви. Бъдете здрави, ентусиазирани и вдъхновени в благородното ви читалищно дело, обърна се към домакините инж. Добрев.
Празничното настроение със самодейците от Янтра споделиха и кметът на селото Владимир Илиев, кметът на Върбица Йордан Петров, секретарят на НЧ “Градина Върбица – 1894” Анелия Димитрова, бивши самодейци, спомоществователи на читалището.
Поздрав към всички, уважили празника, отправиха групата за изворен фолклор и самодейците при читалището.
Гости и домакини засадиха заедно родопска елха в чест на 100-годишнината на НЧ “Пробуда – 1922”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново