Проектът за младежка телевизия на СУ “Вела Благоева” се класира за финал

Публикувано на вт, 29 май 2018
290 четения

Отборът на СУ “Вела Благоева”  – MYLD, е класиран с втори резултат за участие в националния онлайн финал на Международното състезание “Социални иновации” със идея за социален бизнес – Junior Information TV Channel. Състезанието се организира всяка година от “Джуниър Ачийвмънт” – България.

Още преди година идеята за младежки телевизионен канал на ученици от различни училища в града предложи председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. В учебния отбор MYLD участват Лъчезар Лазаровот XI клас, Даниела Борисова, Мирослав Димов и Янислав Георгиев от IX клас. Те са първите средношколци, които доброволно се захванаха с проекта. Телевизията ще се излъчва безплатно на собствен домейн в интернет, а на следващ етап ще ангажира творчески екипи от други средни и висши училища във Велико Търново и региона.

През последния месец общо 17 ученически екипа заедно със своите преподаватели имаха възможност да работят с ментори чрез провеждане на онлайн срещи. Те имаха за цел да ги насочват по развиване и детайлизиране на техните социални идеи. Независимо жури оцени социалните разработки на отбoрите по шест критерия. В началото на седмицата се проведоха последните интервюта и предстои да бъдат обявени победителите.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново