Премиера на „Котаракът в чизми” в Театър ВЕСЕЛ

Публикувано на чт, 17 май 2018
310 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 19 май от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Бургас. „Котаракът в чизми” по класическата приказка на Шарл Перо е в репертоара на театъра от броени дни. Постановката на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева  са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Ася Атанасова, Георги Минков и Делян Кьосев. Оригиналната музика е на Станимир Иванов.

„Котаракът в чизми ” e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: „Внимавай да не изпуснеш шанса си!”. Втората: „Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица.” И третата: „Хвани кормилото на живота си в свои ръце!”

Спектакълът „Котаракът в чизми” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката  очарова малкия зрител и го приобщава  активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката. „Котаракът в чизми” е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Същата история се открива и в първото издание на сборника на Братя Грим под наслов „Детски и домашни приказки“. В нея се разказва приказка за котарак, който може да говори и да напътства своя господар.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново