Празник на дрипавата баница събира стотици кулинари във Върбица

Публикувано на пт, 14 май 2021
416 четения

Празникът на дрипавата баница, отличен с награда “Най-любим кулинарен фестивал на България” за 2020 г., ще събере стотици любители готвачи и самодейци в горнооряховското село Върбица. Събитието ще се проведе на 15 май. Тази година то ще включва участници от 10 общини в страната. Очаква се в селото да пристигнат над 300 самодейци от областите Кюстендил, Перник, Плевен, Търговище, Габрово и В. Търново и повече от 600 гости от цяла България.
Изложението ще предложи над 150 различни вида баници, характерни за съответните региони. Фестивалът ще включва и богата музикална програма на живо, която ще зарадва публиката с много песни и танци от различни фолклорни области. Предвидени са атрактивни състезания по надяждане с баница и надпиване с боза.
“Мероприятието ще се проведе на откритата сцена в центъра на село Върбица при спазването на всички противоепидемични мерки. Осигурили сме дезинфектанти, маски, като ще се въведе и еднопосочно движение”, каза Анелия Димитрова, секретар на читалището.
Организатор на събитието е читалище “Градина” във Върбица, със съдействието на кметство Върбица, Община Г. Оряховица и спонсори.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново