Пиеса на Магда Борисова стигна до финала на конкурса “Родината”

Публикувано на пн, 12 февр. 2018
275 четения

Магда Борисова от Елена е сред финалистите в националния конкурс, организиран от Нов български университет в София. Тя е сред номинираните осем автори, но само един ще има шанса да участва в едноседмична Лаборатория за писане на пиеси, която тази година ще води режисьорът Явор Гърдев.
“Експедиция” е озаглавена пиесата, с която Магдалена е успяла да се класира за финалния етап на литературното състезание. То се организира за втори път, тематично е, а темата тази година е “Родината”. В конкурса са постъпили за участие 60 пиеси на автори от цялата страна. Победителят ще бъде обявен на тържествена церемония на 26 февруари в гaлерия “Униарт” на НБУ. Окончателните версии на текстовете, с които номинираните автори участват в Лаборатория за писане на пиеси, ще бъдат издадени в сборник с “Пиеси за Родината”.
Това не е първият успех за Магдалена Борисова, която има вече няколко поставени пиеси на сцената на Драматичния театър във Варна. Тя работи с екипа на театъра в морската столица от 2011 г., когато спечели конкурс за драматургия с пиесата си “Сън”. Магдалена е печелила и Националния конкурс за пиеса на Театър аутор в София, била е трета в литературния конкурс за повест на електронна книга. Миналата година стана трета и в състезанието “Древна и съвременна Украйна” с разказа си “Съдбата на Елена”.
Магдалена Борисова е родена във Велико Търново, но живее в Елена. По професия е криминолог, била е зам.-кмет на Златарица и два мандата общински съветник в Елена.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново