Певци от ВС “Таланти” с три големи отличия от национален конкурс

Публикувано на ср, 6 мар. 2024
103 четения

Певците от Вокално студио “Таланти” при НЧ “Искра” във В. Търново се върнаха с три големи отличия от 10-ия национален конкурс за млади изпълнители “Песенна палитра” в Карлово. Рада Георгиева и Диана Симеонова (16 г.) и Яна Ангелова (14 г.) се представиха заедно като трио “Венера” с песента “Брала мома ружа цвете” (обработка на Ст. Мутафчиев) и оставиха изключително впечатление и в професионалното, и в младежкото жури. Възпитаничките на музикалния педагог Венелина Пъневска грабнаха първото място в категория “Камерни формации”, направление “Фолклор”, и голямото специално отличие “Купа на младежкото жури”. Момичетата получиха най-високите оценки в направление “Фолклор”, където за първото място се бориха формации от цялата страна, като завоюваха и второ място в направление “Песен на роден език”.
Част от журито, съставено от изтъкнати музикални дейци, композитори и диригенти, бяха Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян и др. Председател на журито в направление “Фолклор” бе Нели Андреева.
Това са поредните национални отличия, с които възпитаниците на музикалния педагог Венелина Пъневска прославят В. Търново, посочиха от Вокално студио “Таланти” към НЧ “Искра” и допълниха, че приемат деца от 5 до 15-годишна възраст, които обичат музиката и искат също да се изявяват на национални и международни сцени.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново