Пет награди от конкурс в Букурещ за пеещите таланти на „Румина”

Публикувано на пн, 18 Дек. 2023
197 четения

Шестгодишната Александра Иванова добави в своята вече не малка витрина с награди и трофей за най-добър изпълнител (възр.група 6-8 години) от 22-я конкурс за песни за Коледа и зимата ”FLORI DE GHEATA” / „Ледени цветя” – Букурещ. В румънската столица Алекс се представи с популярната песен на Андрей Дреников „По-накратко”. В същата възрастова група първа награда спечели Цанко Стефанов (8 г.) с песента на Борис Карадимчев „Дядо Коледа”, а Даная Рачева (6 г.) бе отличена с втора награда за изпълнението на „Честита Коледа” на композитоар Ефтим Чакъров.
Така представителите на „Мини Румина” при Военен клуб В. Търново извоюваха пълен комплект награди в най-малката възрастова група.
Отлично се представиха и двете изпълнителки на ДЕС „Румина” в най-голямата група – 13-18 години. Макар и само 13-годишни, в кат. „Световен хит” Дарена Станева и Божидара Якимова безапелационно спечелиха първи награди, представяйки неостаряващата коледна песен на Марая Кери “All I Want for Christmas Is You” и хита на Glee “Jingle Bell Rock”.
„Конкурсът „FLORI DE GHEATA” е един от любимите за децата на студио „Румина”. Той се организира от Центъра за работа с деца на Сектор 5 в Букурещ и е винаги в дните преди Коледа. Румънската столица е приказно красива и това доставя допълнителна радост на децата. 22-то издание се проведе на открита сцена в един от най-големите търговски центрове – Grand Arena Mall. Освен наградите за призьорите, всички участници получиха големи и много красиви коледни играчки. С любопитство малките ни певци разгледаха Коледния базар в Букурещ, пързаляха се на воля на пързалката в мола, а най-вълнуващо бе посещението в Природо-научния музей „Гр. Антипа” и срещата с динозаври, китове, ягуари, птици…от всички континенти. Така, за пореден път, съчетахме полезното с приятното! Искам да благодаря за отличната подготовка на нашите изпълнители на вокалния ни педагог Милена Димитрова, а също и за безрезервната подкрепа на родителите, които и сега бяха с нас. Благодаря и на директора на конкурса – г-жа Мирела Дадай за поканата, както и на композитора Клаудиу Булете – председател на журито” – разказа ръководителят на студио „Румина” Румяна Начева, член на журито за България и на конкурса „FLORI DE GHEATA” в Букурещ.
Талантливите деца на студио „Румина” продължават своите коледни изяви във В. Търново и региона. Предстоят им концерти на Коледния базар в парк „Марно поле”, както и на тържествата в Килифарево и Самоводене.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново