Симеон Славев от Горна Оряховица остана пети в „Гласът на България“

Публикувано на пн, 18 Дек. 2023
1679 четения

Младият горнооряховски изпълнител Симеон Славев се класира на пето място в тазгодишното издание на телевизионния музикален формат „Гласът на България“. 16-годишният талант показа голямо израстване в рамките на предаването и заслужено попадна на финала, сред селектираните от четиримата треньори Миро, Дара, Мария Илиева, Иван Лечев и публиката най-добри певци.
След общото изпълнение на шестимата финалисти, Симеон даде старт на последната надпревара за сезона помежду им, заедно с любимия си български изпълнител Влади Ампов – Графа, с когото изпяха песента „Никой“. Отличното представяне на дуета им обаче се оказа недостатъчно добро според зрителите, които с вота си решиха горнооряховчанинът от отбора на Мария Илиева да не продължи напред.
Победител в съревнованието в крайна сметка стана Надежда Ковачева от Панагюрище, в чиито вени тече мароканска кръв. В дуетното си изпълнение на финала тя бе подкрепена от великотърновката Маги Джанаварова, с която изпяха един от хитовете на Бионсе. Подгласник на победителката е Димитрина Германова, която през 2022 г. стана носител на Наградата на кмета на В. Търново в международния конкурс за вокални изпълнители „Сребърна Янтра“, който се провежда ежегодно в старата столица.

Николай ВЕНКОВ
сн. „Гласът на България“

loading...
Пътни строежи - Велико Търново