Отлично представяне на „Румина” в конкурса за песни на романски езици „АБАНИКО”

Публикувано на пн, 8 апр. 2024
197 четения

Две първи, една втора и две трети награди извоюваха талантливите певци на ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново от участието си в 13-я Международен конкурс за песни на романските езици „АБАНИКО”, проведен този уикенд в зала „Люмиер” в НДК – София.
В конкурса за изпълнение на песни на италиански език Божидара Якимова (14 г.) спечели първа награда с големия хит на Лаура Паузини ”Testo In Assenza di Te”, а 8-годишната Христина Машова извоюва трета награда с ”L`orso col ghiacciolo” – песен на малкия хор „Антониано” от популярното ТВ предаване „Златната монета”.
Конкурсът за френска песен тази година бе белязан с кавъра на Емма Кок и оркестъра на Андре Рийо – “Voila”. Поне 10 изпълнители предпочетоха да се представят с него, включително и един младеж от Португалия. Дарена Станева (13 г.) само седмица по-рано с тази песен спечели конкурса в Малта, но в София журито й отреди втора награда. Шестгодишната Александра Иванова остана трета, въпреки отличното изпълнение на друга любима френска песен – “C`est la vie” от репертоара на Кхалед.
В категория „Учител & ученик” студио „Румина” записа летящ старт още при първото си явяване. Десетгодишната Велислава Мянушева и вокалният педагог на студиото Милена Димитрова безапелационно спечелиха първата награда с песента ”Invatatorii mei” на румънски език – кавър на примата на операта в Кишинев Ана Черникова и Амелия Узун – майка и дъщеря. За прекрасното си изпълнение дуетът получи покани за участие в конкурси в Румъния и Сърбия.
„Много съм щастлива за представянето ни в София. Децата в студио „Румина” пеят песни на различни езици и за нас е чест, когато международно жури оцени толкова високо изпълненията ни. Ще запомним това участие с дебюта в „Учител & ученик” и успеха в тази категория. Благодаря на нашите деца и на Милена Димитрова, както и на нашите родители за всеотдайността, трудолюбието и стремежа да ставаме все по-добри! Този уикенд ни раздели на два фронта – в София и Свищов, и най-радостното е, че и на двата конкурса записахме респектиращи успехи! В същото време от Кипър долетяха прекрасни новини от участието ни в онлайн конкурс – още 5 призови награди”, сподели с нескрито вълнение и гордост Румяна Начева – създател и ръководител на ДЕС „Румина” В. Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново