Организаторите на „48 часа Варуша юг“ търсят желаещи да се включат във феста

Публикувано на вт, 27 февр. 2024
325 четения

Организаторите на фестивала „48 часа Варуша юг“, който ще се проведе от 16 до 18 август във В. Търново, канят всички живеещи, работещи и/или влюбени в квартала хора, да организират събития, които да се включат в програмата на тазгодишното издание. Желаещите трябва да кандидатстват до 31 март, попълвайки предварително създаден за целта формуляр. Т
ретото си издание фестивалът „48 часа Варуша юг” посвещава на вечната река Янтра – най-големият архитект на В. Търново, като идеята е с този фокус да се подчертае ролята й на основен формообразуващ елемент в структурата на старопрестолния град.
“Открояваме реката в публичното пространство като източник на вдъхновение и я превръщаме в символ на обединението на кварталната общност. Вдъхновението, с неговите динамични приливи и отливи, вечният източник на творческа енергия. Постоянството и динамиката на Янтра са сравними с неуморната и постоянна енергия на хората – винаги движещи се напред, творящи и изграждащи. Водата, която безспирно тече, е символ на неуморимия дух и упоритостта ни да създаваме и обогатяваме своите общности. Меандрите на Янтра създават не само емблематичните за града пейзажни форми, а извайват и неговата неповторима и пъстра обществена и културна среда”, посочват организаторите на фестивала.
„48 часа Варуша юг” е фестивал, който свързва хората с тяхната история, култура и околна среда. Тук, във вълнуващото обкръжение на Янтра, изкуството се слива с природата, а общностите създават своите мостове, пренасяйки града и хората му в уникално пътуване по течението на творчеството и сътрудничеството, посочват организаторите и канят всички да се пуснат по течението, за да оставят заедно следа като реката – вечен източник на живот и обновление.

Николай ВЕНКОВ
сн. „Варуша юг“

loading...
Пътни строежи - Велико Търново