Нощ на книгите за Хари Потър и Тримагически турнир се проведоха в Регионалната библиотека

Публикувано на пн, 10 февр. 2020
98 четения

“Нощ на книгите за Хари Потър” събра почитатели на младия магьосник в Регионална библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново. Акцент на събитието бе Тримагическият турнир, съпътстван с разнообразни игри и предизвикателства. По традиция участниците в забавлението бяха разделени на отбори домове в Хогуортс, посредством жребий на “Разпределителната шапка”.
Във втория кръг на турнира участниците трябваше да спасяват “потънали” приятели, търсейки скрити карти с техните имена. Те бяха поставени сред хилядите книги в читалнята на библиотеката, но четящите фенове се справиха завидно добре с трудните загадки.
Регионалната библиотека в болярския град организира “Нощ на книгите за Хари Потър” за четвърти пореден път, а подготовката на мероприятието и реквизитът за него бяха дело на нейния екип. Активно участие в изготвянето на сценария взеха младите доброволци и приятели на библиотеката. Те се справиха отлично и като водещи, влизайки в ролите на професорите от популярната сага Макгонагъл, Трелони и Снейп.
Събитието завърши с дружно похапване на всякаквовкусовите бобчета и риборасли, обилно гарнирани с многоликова отвара, забъркана лично от професор Снейп.
Организаторите благодариха на всички присъстващи и подариха на участниците безплатен абонамент за библиотеката, с пожелание да съхранят в себе си любовта към книгите и добрите истории.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново