Норвежка постановка гостува на сцената на “Лято, кукли и приятели”

Публикувано на чт, 29 юни 2023
133 четения

Спектакълът “Оранго йогатанго” от Международния театрален фестивал “Лято, кукли и приятели” ще бъде представен на 1 юли, събота, от 11:00 часа на откритата сцена “Арт лято” до Художествената галерия “Борис Денев” в парка “Асеневци” във Велико Търново. Зрителите на кукления форум ще се срещнат с норвежките актьори от Скромлехулет фигуртеатер от Ставангер.
Постановката е на Роке Паласиос и Лив Иверсен, сценографията и куклите – на Лив Иверсен, а музикалната среда е оформена от музиката на Ригсенг Бумо, Браян Ино, Ананда Шенкар и Тони Скот. В представлението участват Лив Иверсен, Роке Паласиос и Торбьорн Гриндхейм.
“Оранго йогатанго”! Добре дошли на едно ново йога пътешествие. Мистър “T” е професор и изучава чудните мистерии. Той е пътувал из дълбоките гори и над високите планини на Индия, за да разбере дали е възможно да полетиш със силата на йога. Мистър “T” е написал книга за този феномен: “Летящите пилета”. Заедно с асистент йога Мастер Бомбаломба, те двамата ще въведат публиката в магическата вселена на йога. Но връзката между тях не е особено надеждна и йога шоуто не върви по план. Случват се грешки и тогава Мистър “T” трябва да вземе решения, които могат да поставят Мастер Бомбаломба на сериозно изпитание. Поради това, Мистър “T” търси помощ от публиката и тя участва с радост.
Международният театрален фестивал “Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!
При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на читалище “Искра” – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново