Най-добрите фризьори и гримьори избраха в гимназията по моден дизайн

Публикувано на чт, 15 февр. 2018
630 четения

Четири възпитанички от Професионална гимназия по моден дизайн ще представят Великотърновска област в националното състезание “Най-добър млад фризьор и гримьор”. В надпреварата ще участват Анифе Алиева и Анита Михайлова от 11 А клас, Бисерка Аркадиева и Ина Мирчева от 12 А клас. Момичетата ще участват в два отбора в Панорамата на професионалното образование, която ще се проведе през април в Пловдив, след като вчера спечелиха училищния кръг в гимназията. В състезанието, което се проведе вчера в гимназията, се включиха общо 10 души, които мериха сили в два тура – фризьорство и грим. Учениците се състезаваха в две категории – за ежедневна прическа и грим на тема “Възраждане на 70-те в бъдещето” и “Природни стихии – съчетание на класика и авангард”.
Според регламента първи се изявиха фризьорите, а след тях бъдещите козметици направиха грим, допълващ визията на моделите. В оспорваната надпревара най-добре се представи Анифе Алиева от 11 клас, която спечели първото място в категорията “Природни стихии”, а съученичката ѝ Анита Михайлова спечели в надпреварата за грим в същата категория. На първо място в категорията “Възраждане на 70-те в бъдещето” журито определи Бисерка Аркадиева като най-добър фризьор, а първото място при гримьорите спечели Ина Мирчева.
Състезанието по регламент продължи един час, а уменията на участниците оцениха членовете на професионалното жури – Теодор Неделчев, управител на ТПК “Хигиена” и преподаватели от гимназията по моден дизайн.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново