За 10 години над 140 студенти са започнали работа в компания – партньор на ВТУ

Публикувано на чт, 26 Апр. 2018
368 четения

Над 140 студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ са започнали работа в A Data Pro за 10 години. Над 85 % от възпитаници на университета, преминали стажантската програма, получават покана за постоянна работа от компанията. Това стана ясно по време на среща с потребителите на кадри и членове на Съвета на настоятелите на университета в рамките на процедура по институционална акредитация на висшето учебно заведение.

Третият етап на процеса по акредитация включва проучване сред студентите и обратна връзка от работодатели, потребители на кадри от университета. По време на срещата Милена Илиева, HR директор на фирмата посочи, че тази година се навършват точно 10 години от партньорството между ВТУ и компанията, през които средно 20 студента годишно преминават през стажантските й програми. От тях около 85 % получават предложения да останат на постоянна работа след края на стажа, обясни тя и допълни, че основното ядро на мениджмънта в двата локални офиса на фирмата също е завършило висшето си образование във ВТУ.

Бизнесът трябва да работи активно с университети, за да подпомогне съчетаването на академичните знания с непрекъснато променящите се изисквания на пазара на труда, каза още Милена Илиева. Тя информира и, че през май стартират съвместни едномесечни стажантски програми в A Data Pro.

През последните 10 години компанията работи съвместно с водещи български университети. Тяхна мисия е да съдействат за интегрирането на бизнеса с образованието и промяната на университетските учебни програми, така че завършващите студенти да излизат с повече практически знания и умения, отговарящи на пазарните потребности. В рамките на разработената програма, A Data Pro изгражда два кариерни центъра във Велико Търново – в Ректората на университета и в 4-ти корпус, където се организират срещи на студентите с различни работодатели. Там се провеждат и семинари на теми като кариерно развитие, изготвяне на професионални автобиографии, мотивационно писмо, подготовка за интервю и среща с работодател, кариерно ориентиране и планиране.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново