Млади творци от ПМГ участваха в еколагер

Публикувано на чт, 13 сеп. 2018
530 четения

Възпитаници на Природо-математическата гимназия “Васил Друмев” са представили Велико Търново на тридневен екологичен лагер в Сандански. Участието във форума е награда за победителите в Националния ученически конкурс “Нашето наследство – където миналото среща бъдещето”. В екипа на ПМГ са участвали учениците Радослава Игнатова, Десислава Илиева, Цветин Кръстев и Борис Цонев от литературен клуб “Ерато” заедно с техния ръководител Камелия Станчева. По време на обучението те са получили специални сертификати за отличното представяне.
Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, Борислав Мавров – ръководител на ИЦ “Европа Директно” в София, и Милена Караангова от Центъра за развитие на човешките ресурси са открили лагера. Учениците са работили в различни ателиета, като рисунките, създадени в школата по изобразително изкуство, ще бъдат подредени в изложба в София. В театралната работилница гимназистите са имали възможност да подготвят драматични етюди под ръководството на младите актьори и режисьори Лилия Гелева и Христо Петков. В ателието по танцово изкуство са репетирали танц от балета “Дон Кихот”, а с тях са работили балетистите и хореографи Теодора Друмева и Кирил Иванов от Софийската опера и балет. С лекцията “Снимки в интернет пространството и в eTwinning проектите;E-safety” е гостувал директорът на Математическата гимназия в Хасково Гергана Петрова.
“Проведените дейности за учениците нямаха конкурсен характер. Акцентът беше поставен върху ползотворното сътрудничество, екипното изпълнение на творческите задачи и приятното общуване чрез езика на изкуството. Труд, творчество, приятни емоции и нови ползотворни приятелства – това е равносметката от нашето участие в Еколагер 2018”, сподели преподавателят Камелия Станчева.
Конкурсът “Нашето наследство – където миналото среща бъдещето” е бил организиран от “Европа Директно” в София, Европейския потребителски център и ЦРЧР по повод Европейската година на културното наследство 2018. Със свои разработки в него са участвали ученици от 32 училища в страната, като седем от тях са били допуснати да участие в екологичния лагер.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново