Литературен конкурс за детско-юношеско творчество обявява Регионалната библиотека

Публикувано на чт, 6 ян. 2022
139 четения

Регионална библиотека “Петко Р. Славейков” във Велико Търново обявява литературен конкурс за детско-юношеско творчество. Той е на тема “Моето семейство – най-важното и ценно в тези времена” и в него могат да участват ученици на възраст от 10 до 14 г. от всички учебни заведения в областта. Крайният срок за изпращане на творбите е 28 февруари, уточняват организаторите от библиотеката.
Всеки участник има право да представи един кратък разказ до 900 думи. От всички творби, участващи в конкурса, ще бъдат отличени три, които ще заемат съответно първо, второ и трето място. Текстът, класиран на първо място, ще бъде публикуван в предстоящо издание заедно с творби на партньори от настоящ проект “G-BOOK 2: Европейските тийнейджъри като читатели и творци в полово-позитивни разкази”. На по-късен етап по разказа ще бъде създадена артистична проекция от една от страните партньори.
Творбите за конкурса трябва да са придружени с трите имена на автора, адрес, възраст, име и адрес на учебно заведение, телефон и имейл адрес. Творбите се приемат на адрес: 5000 Велико Търново, РБ “Петко Р. Славейков”, ул. “Иванка Ботева” 2 или на e-mail: prs@libraryvt.com и buzl_dep@libraryvt.com.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново