Куп награди раздаде РИОСВ в конкурса за фигури от пластмаса

Публикувано на вт, 24 Апр. 2018
138 четения

Куп награди раздаде РИОСВ във В. Търново в конкурса за фигури и инсталации, направени от пластмасови отпадъци. Конкурсът за ученици бе по повод Деня на Земята – 22 април, а в информационния център на екоинспекцията бе подредена изложба с наградените творби.
Комисия от експерти на РИОСВ отличи най-добрите фигури. Представените предмети от пластмаса бяха номинирани в групи, като “Креативност и положително настроение”, “Инсталации и предмети”, “Пластмасово чудовище”, “Групови творби и инсталации” и др. Еколозите се оказаха твърде щедри и малките творци бяха поощрени с по няколко награди за първо, второ и трето място.
В конкурса участваха ученици от училища във В. Търново, Горна Оряховица, Габрово, Свищов, Елена, Полски Тръмбеш, Петко Каравелово, Севлиево, Джулюница, Лясковец, Бяла черква, Златарица и др. Сред наградените на първите места с отделните възрастови групи са Дария Йорданова, Свилен Спиридонов, Моника Иванова, Даниел Димитров, Мария Шалаверова, Росен Караджов, Кристиян Пенков и мн. др.
РИОСВ раздаде и много специални награди за най-активни участници, за фигура и послание и за най-сложна композиция. Специалният приз за пластмасова инсталация замина при участниците от ПГ по МСС “Н. Златарски” в Златарица. За най-голямо пластмасово чудовище първото място спечелиха ученици от СУ “Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново