Куклени театри на открито ще радват великотърновци през цялото лято

Публикувано на ср, 12 юни 2019
1621 четения

Куклени постановки на открито ще радват великотърновци през цялото лято. 11 театрални спектакъла за малки и големи са подготвили организаторите на фестивала “Лято, кукли и приятели”. Той ще се проведе на откритата сцена Арт лято до Художествената галерия “Борис Денев” във В. Търново. 9 театрални трупи от цяла България и по една от Испания и Англия ще представят своите постановки в 11 поредни съботи от 22 юни до 31 август включително. Представленията ще започват от 11 ч. и ще са с вход свободен за всички зрители. Медиен партньор на събитието е в. “Янтра ДНЕС”.
“Такъв фестивал се организира за първи път в нашия град. Постарахме се да включва класически заглавия, които са любими на всички поколения. Гостите от Англия са подготвили постановката “Куклен цирк”, играна в цяла Европа, САЩ и Азия през 60-те и 70-те години на миналия век. Ник Палмър от театър “Нойзи ойстър” на практика ще се превъплати в ролята на своя баща, изнасял тези представления. Модерен спектакъл ще предложат испанците от Театър “Плюс”. За най-малките е предвидено заглавието “Мъничета” на Държавен куклен театър Бургас”, разказа ръководителят на Театър “Весел” Веселин Василев, който е и главен организатор на фестивала.
Той добави, че са избрали формата с по едно представление на седмица, за да радват зрителите по-продължително време. И не скри очакванията си, че благодарение на огромната подкрепа на Министерството на културата и съорганизаторите от Община В. Търново, фестивалът ще достигне до възможно най-голям брой публика.
Сред останалите заглавия, които ще могат да бъдат видени на сцената на Арт лято, са “Пинокио”, “Трите прасенца”, “Житената питка”, “Червената шапчица”, “Котаракът в чизми” и др. Във фестивала ще участват още театри от Варна, Ямбол, Търговище, Хасково, Сливен, Силистра и Русе.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново