Куклен театър ВЕСЕЛ посреща Джуро от „Охлювът Джуро“

Публикувано на ср, 10 апр. 2024
85 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 13 април от 11:00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува Драматично-куклен театър „Иван Димов” от Хасково. Спектакълът „Охлювът Джуро” от Миланка Милосавлевич е в превод на Александър Алексич. Постановката е на Янко Митев. Сценографията, куклите и костюмите са дело на Наталия Гочева, а оригиналната музика – на доц. Веселин Койчев. В спектакъла участват Силвия Предова, Хари Терзиева и Красимир Кирчев.
Пиесата е преведена от сръбски специално за Хасковския театър и е поставена за първи път у нас. Охлювът Джуро е пазач на лозе. Голямата му мечта е да се ожени, но няма любима. Търси съвет от мъдрата стара Костенурка Ковилкова… А какъв е той? Докато преследва мечтата си – да обича и да бъде обичан – дали Джуро ще открие любовта?
Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново