Кристиана Кирилова се завърна с три златни медала от Олимпиада в Сърбия

Публикувано на ср, 7 мар. 2018
198 четения

Кристиана Кирилова от В. Търново се завърна с три златни медала от Интернационалната младежка олимпиада по изкуства и танц, която се е провела в сръбския град Ниш. Талантливата певица е участвала в три от категориите. В поп вокали тя е представила песен от репертоара на Лара Фабиан, в джаз вокал “Love on the Brain” на Риана, а за народното си изпълнение е избрала “Зайди, зайди, ясно слънце”. Музикалният форум се е провел на 3 март, а в него са се включили млади изпълнители от Сърбия, България, Русия, Гърция и Румъния.
13-годишната Кристиана е ученичка в СУ “Емилиян Станев”. Неин вокален педагог е Десислава Станкова, председател на сдружение “Нови гласове” в Търговище.
Следващата голяма изява на незрящото момиченце е в Галац, Румъния, на 29 април. Там тя ще участва в галаконцерт за закриването на VIII Международен фестивал-конкурс “Златна ябълка”. Организаторката на форума Инна Бобейка лично е поканила младата певица като победител и носител на Гран при от фестивала в Кишинев, Молдова. Кристияна ще изпълни две песни. Като комплимент към домакините тя подготвя и песен на румънски език.
Теодора ДОНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново