Котаракът в чизми“ – първо чуждо заглавие от афиша на „Лято, кукли и приятели“

Публикувано на чт, 4 юли 2024
107 четения

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” представя на 6 юли, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново първия чуждестранен спектакъл от афиша на популярния форум.
„Котаракът в чизми“ е заглавието на представлението, с което гостуват театралите от историческия град Мостар от Босна и Херцеговина.
Постановката е на Елжбета Ейсимонт, сценографията – на арх. Иван Цонев, а музиката – на Милен Василев. Участват актьорите Ена Хусич, Диана Максумич, Неджад Максумич и Серджо Радош.
„Клечковци“ е вдъхновяваща артработилница за направа на кукли с подръчни материали, организирана от Емил и Десислава Йорданови от Малка Театрална Компания, Габрово.Събитието провокира въображението на децата и им помага да развият своята сръчност. Изработените в ателието кукли остават за децата и служат като сувенир, но и като покана към тях да продължат творческия процес у дома. Участието е с предварително индивидуално записване на vessel_vt_theatre@mail.bg до запълването на максималния брой места за трите сеанса от 12:00, 12:30 и 13:00 часа, които ще се проведат в зала на Художествената галерия „Борис Денев“. Препоръчителната възраст е 5+!
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен. При дъждовно време представлението ще се играе от 11:30 часа на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра-1896“ – партньор на фестивала.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново