Конкурс “Детство мое вълшебно” обяви библиотеката при читалище “Надежда”

Публикувано на ср, 3 апр. 2024
213 четения

Библиотеката при НЧ “Надежда” във В. Търново обяви начало на националния конкурс “Детство мое вълшебно”. Той се организира за осми пореден път във връзка с Международния ден на детето 1 юни и право на участие в него имат всички момичета и момчета от 7 до 12-годишна възраст от училищата в цяла България. Всеки автор може да се представи само с по една творба в трите раздела: “Проза”, “Поезия” и “Рисунка” (с акварел, пастели, моливи или флумастери в размер А 4). Участниците трябва да входират произведенията си до 15 май, като посочат трите си имена, години, клас, училище, населено място, адрес, телефон за връзка и наименование на творбата.
Постъпилите в конкурса творби ще бъдат оценявани от жури, което в раздел “Проза” и “Поезия” ще е в състав Владимир Шумелов, Здравко Пеев и Снежана Иванова, а в раздел “Рисунка” – д-р Илиян Христов, проф. Марияна Мойнова и д-р Маргарита Рачкова. Комисията ще присъди първа, втора и трета награда във всеки раздел на конкурса, а награждаването на отличените участници ще е в сградата на НЧ “Надежда” на 3 юни от 12 ч.
Конкурсът се организира с любезното съдействие на Дирекция “Култура, туризъм и международни дейности” на Община В. Търново. Целта му е да се сътворят нови литературни произведения, с които да се стимулира развитието на детското творчество и въображение, да се даде възможност на младите литературни дарования да изявят своята творческа индивидуалност, да се популяризира детското творчество в областта на литературата и изобразителното изкуство и децата да се приобщят към българските ценности, традиция и идентичност, посочват организаторите на надпреварата.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново