Колекция от облаци представя в изложба Деница Милушева

Публикувано на чт, 25 ян. 2018
441 четения

Своите “Неоткрити пространства” ще представи в изложба художничката Деница Милушева. Експозицията представя произведения, които са смесица от фотография, рисунка и колаж. Те са правени през последните 2 г., а част от тях са създадени след дълго колекциониране на облаци от пътувания между Португалия и Южна Корея. Рисунките приемат завършената си форма по време на престоя на авторката в Полша. Там са показвани в изложба в Лодз. Сега за първи път творенията на Деница ще бъдат представени у нас, а домакин на събитието ще бъде клуб “ТАМ”. Официалното откриване е на 27 януари от 20 часа.
Деница Милушева е завършила скулптура във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Учила е във Факултета по изящни изкуства в Порто, Португалия, и в полския град Лодз. В Полша е била част от кураторски курс на Даниел Музичик и Роберт Румас, иницииран от Музея за съвременно изкуство и Академията в Лодз.
През годините художничката е участвала в изложби и биеналета в България и чужбина. През 2017 г. е завършила образователен курс за млади художници на ИСИ – София. От 2016 е основател и член на артистичен колектив “Многоточие”, с които организират артистични акции в градска среда във Велико Търново и Пловдив.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново