Изкуство ще променя управлението и политиците у нас

Публикувано на вт, 24 апр. 2018
112 четения

Поканата за осмото Революционно издание на Арт резиденция „Старото училище“ е отворена. В рамките на десет дни през предстоящия август сградата на бившето училище в с. Горна Липница ще приюти творци от различни националности, за да създават изкуство заедно.

Темата на резиденцията тази година е „Ритуална рЕволюция“. Работата на артистите ще бъде на основата на предварително разработени материали, в които ще бъде представена РЕВОЛЮЦИЯТА като артистичен механизъм, насочен към коренна промяна на съществуващия модел на управление в България и по света.

Организаторът на Арт резиденция „Старото училище” – Димитър Палов, заяви, че крайният срок за кандидатстване е 9 май, а дисциплините за участие през 2018 година са: живопис, пърформанс, визуални изкуства и инсталации, музика, фотография, стенопис, ленд арт, късометражни филми. „Изкуството е Оръжие. Артистите са Революционери. Революцията е Ритуал“, твърди Палов, който, освен човек на изкуството, е и практикуващ юрист.

Арт Резиденция „Старото училище“ е създадена през 2010 г. и се намира в с. Горна Липница, община Павликени, област Велико Търново. В периода 2010-2017 г. резиденцията е приела повече от 100 български и чуждестранни участници, а броят на кандидатствалите за участие е над 1000 души.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново