Художници от 5 държави се представят на “Арт Розалиада” във Велико Търново

Публикувано на пн, 5 Февр. 2018
133 четения

Повече от 100 художници от България, Сърбия, Румъния, Македония, Украйна ще представят своето изкуство във Велико Търново по време на изложбата “Арт Розалиада 2018”. Всяка от творбите е посветена на любовта и виното. Подбраната компилация ще включва графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации, скулптури от различни материали (метал, камък и др.), мултимедия.
Благодарение на експозицията старата столица за поредна година ще се превърне в международен център на любовта и виното. Творбите от “Арт Розалиада” ще бъдат подредени в Изложбени зали “Рафаел Михайлов”, а официалното откриване на 14 февруари в 17,00 часа. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов и ректора на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов.
По традиция, в изложбата участват преподаватели и студенти от Великотърновския университет, Национална художествена академия, СУ “Св. Климент Охридски”, ВСУ “Любен Каравелов” – София, Шуменски университет “Еп. Константин Преславски”. В настоящето издание ще гостуват също автори от Сръбския университет в Прищина, Националния университет по изкуствата – Букурещ, Факултета по изкуствата в Ниш. Специални гости ще пристигнат от Български културен форум “Родина на кръстопът” и от Дружество на банатските българи.
Организатори на “Арт Розалиада” са Община Велико Търново и Факултетът по изобразителни изкуства към ВТУ. До 9 февруари всеки автор може да представи творбите, с които желае да участва – те трябва да бъдат в готов за експониране вид и да бъдат изпратени в художествения факултет. Произведенията ще бъдат оценявани от петчленно жури, съставено от авторитетни художници.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново