Художествената галерия се включи в проект за деца от социалните услуги

Публикувано на вт, 29 Ное. 2022
117 четения

Художествената галерия “Борис Денев” във В. Търново се включи в проект за културно обогатяване и развитие на интересите в творческите практики за деца, настанени в социални услуги в общината. В основен акцент се превърна изложбата “Градината на човека” на художничката Анета Дръгушану, която те посетиха и разгледаха заедно с разработилите проекта доброволци – студенти във Факултет изобразително изкуство на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, с организатор Момчил Енчев.
Сред основните цели на проекта са осигуряване на социално включване и подпомагане на социалната интеграция на децата, настанени в социални услуги, стимулиране на творческитe интереси и познания, повишаване на информираността на обществото към хората от тази група. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма “Творчески стипендии” и обхваща период от три месеца на активна работа с целевата група, която в това издание на програмата са деца на възраст 5-18 години, настанени в резидентна грижа.
През месец януари 2023 г. ще бъде представена изложба, обобщаваща творчеството на младите автори за периода на проекта, посочиха от ХГ “Борис Денев”.

Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново