Хор “Славянско единство” се включи в кампанията “България пее”

Публикувано на ср, 25 Апр. 2018
154 четения

Хор „Славянско единство” в Горна Оряховица се включи за трета поредна година в инициативата „България пее”. В рамките на кампанията формацията при читалище “Напредък 1869” е изнесла самостоятелен концерт в художествената галерия в Благоевград. Горнооряховските изпълнители са гостували по покана на местния хор „Ален мак”. В музикалната вечер са участвали още четири състава.

За представянето на „Славянско единство” диригентът маестро Донка Копринкова и акомпаняторът Антон Благоев са подбрали произведения, съчетаващи църковна музика, българския фолклори уникалното звучене на славянските музикални творби.

Пътуването и изявата на хор „Славянско единство” в Благоевград са осъществени със съдействието на „Захарни заводи” АД в Горна Оряховица.

Инициативата “България пее” е на Българския хоров съюз и се провежда от 2016 г. Организира се по повод 90-годишнината от създаването на Съюза и продължава да обединява усилията на стотици български хорови състави да популяризират своето изкуство, да споделят своите постижения и да привличат повече публика.

Златина ДИМИТРОВА

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново