Гран при и седем първи места за певците от ВС “Таланти” от фестивала “Морско конче”

Публикувано на нд, 7 юли 2024
216 четения

Певците от Вокално студио „Таланти“ при Народно читалище „Искра“ се завърнаха във Велико Търново с пореден голям успех от международния фестивал.
Гран при – най-голямата награда на Международния фестивал “Морско конче” 2024, който се проведе от 28-30 юни в морския град Обзор, бе връчено на Трио „Венера“ – Рада Георгиева, Яна Ангелова и Диана Симеонова. Те се откроиха с изпълненията си сред 250 участници от България, Грузия, Украйна, Северна Македония и Естония и напълно заслужиха най-големия приз.
Голямата награда “Майсторство и съвършенство” на Международния фестивал за цялостно представяне също бе връчена на ВС „Таланти“ и техния музикален педагог Венелина Пъневска заради чудесното представяне на всички певци от студиото, които и с индивидуалните си изпълнения завоюваха пет първи места в най-високата категория “Майсторство и съвършенство”.
С първо място бяха удостоени : Калоян Минчев, Ангелика Любомирова, Рада Георгиева, Диана Симеонова и Яна Ангелова.
На 12-ото издание на престижния международен форум бяха присъдени и специални награди на Фондация “Морско конче” на изпълнители, които са направили най-силно впечатление на представителите на фондацията и публиката. И отново певците от ВС „Таланти“ спечелиха тези признания, заради прекрасните си изпълнения, атрактивното си сценично поведение, харизматичността и таланта си.
Със специалните призове бяха удостоени Калоян Минчев, Ангелика Любомирова и Трио “Венера“.
„Децата се представиха отлично и напълно заслужиха високите оценки и признания от журито и силните аплодисменти на публиката, които получиха.
Организацията на конкурса беше отлична и преживяването за всички ни беше изключително приятно. Беше много полезно да посетим за пореден път голям международен форум, на който да се запознаем с много нови хора, които се занимават с изкуство, и да сравним нивото на работата си. Изключително съм горда с представянето на всички деца от ВС „Таланти“, които за пореден път защитиха достойно името на Велико Търново и Читалище “Искра”“, коментира музикалният им педагог Венелина Пъневска.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново