Графиката като изкуство в следващата семейна събота на музея в Долна Оряховица

Публикувано на ср, 24 авг. 2022
102 четения

Четвъртата „Семейна събота” в Етнографски музей Долна Оряховица на 27 август ще представи ново интересно и оригинално занимание. Графичната техника „кредов картон“ или „техника на издраскване“ ще предизвика любопитството и уменията на семейните посетители.
Кредов картон е една от най-леките техники, представящи графиката като изкуство. Върху специално подготвена хартия се рисува изображение, което след издраскване с пръчица се появява в цветовете на долния пласт. По този начин участниците ще могат да претворят в свое произведение интересен предмет или любим експонат от музея.
Ръководител и обучаващ в работните кътове ще бъде Гергана Рахнева – художник и помощник-реставратор на хартия в Регионалния исторически музей във Велико Търново.
На 27 август работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново