Графа към ученици във Велико Търново: “Учим музика, защото…”

Публикувано на пт, 1 мар. 2024
541 четения

_cuva

Истински фурор предизвика сред учениците на СУ “Емилиян Станев” посещението на Владимир Ампов – Графа. Музикалния изпълнител гостува на най-голямото училище в областта, за да поговори открито за музиката и мечтите си в среща разговор “Учим музика, защото…”, а повод за посещението му бе патронния празник на школото. Във Велико Търново Графа дойде с част от колегите си – Венцислав Трифонов, Васил Крумов и Георги Станев.

Изключително се радвам, че преди 4 години имах късмета да се срещна с ваши талантливи съученици, оттогава съвместната ни работа върви като по ноти, каза Ампов визирайки запознанството си с талантите от Junior Band. Малко след първата им среща той ги поканил на турне с него, а поредното такова предстои през лятото. Възпитаниците на диригента Йордан Цветанов отново ще бъдат сред подгряващите Графа изпълнители.

Вярвайте че мечтите се сбъдват, музиката е езикът, с който ние изразяваме емоциите си и аз съм изключително щастлив, че днес пред мен виждам толкова много музиканти. Вие ми давате надежда, че в бъдеще ще имаме страхотна гилдия, каза пред възпитаниците на музикалните паралелки в СУ “Емилиян Станев” Владимир Ампов – Графа.

В спомените си той се върна в годините на прохождащата си кариера, разказа как за пръв път е влязъл в звукозаписно студио, сподели че никога не си е представял, че ще работи нещо друго. За разлика от един от неговите музиканти – Венцислав Трифонов, който мечтаел да бъде астронавт. Графа разказа още за емоциите около най-големия концерт, който е правил – през септември миналата година на националния стадион “Васил Левски”, в който участваха и неговите любимци от Junior Band.

Звездният гост бе бомбардиран с въпроси от прохождащите музиканти от СУ “Емилиян Станев” и поздравен от две от изгряващите звезди на училището – Александър Момински и Боян Димчев, които изпълниха негови парчета. В края на срещата Графа и Венци Трифонов показаха на децата техники за справяне с напрежението и сценичната треска и отделиха време селфита и раздаване на автографи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново