Георги Иванов от “Българче” стана трети в конкурс за гайдари

Публикувано на вт, 24 Апр. 2018
197 четения

dav

dav

11-годишният Георги Иванов завоюва трета награда от XVI-я Национален конкурс за гайдари и инструментални камерни състави “Вълшебни ритми “ в Нови пазар. Талантливият музикант е възпитаник на ДЮФА “Българче” при Общинския детски комплекс във Велико Търново.

Над 100 индивидуални участници и 25 инструментални формации са участвали в конкурса. Форумът се организира от Министерството на култура, Община Нови  пазар и местното читалище. Той е сред 12-те национални конкурса, утвърдени в Програмата за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища. В ансамбъла Георги се изявява като танцьор и гайдар, а обучение по инструмента с него провежда доц. Митко Димитров, диригент на народния оркестър. Момчето свири на гайда от 2-3 години, а сега за първи път се изявява на конкурсната сцена. Камерен инструментален състав от “Българче” участва във фестивала в Нови пазар преди 2 г. и спечели първото място, припомни доц. Димитров.

Представителният детски ансамбъл на Велико Търново се готви усилено за грандиозния концерт, с който на 16 юни голямото семейство на “Българче” ще празнува половинвековен юбилей. Преди това младите изпълнители ще се представят в конкурса “Заблеяло ми агънце”, който се организира в рамките на Националния събор на овцевъдите.

Златина ДИМИТРОВА

сн. личен архив 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново