Георги Бърдаров ще гостува във В. Търново

Публикувано на вт, 21 сеп. 2021
539 четения

Един от най-обичаните съвременни български писатели Георги Бърдаров пристига във В. Търново, за да представи романа си “Absolvo te”. Книгата е носител на Европейска награда за литература за 2021 г. Срещата с автора е на 29 септември в театралния салон на читалище “Надежда”, като часът предстои да бъде уточнен.
След големия успех на дебютния роман “Аз още броя дните”, Бърдаров отново завладява сърцата на читателите и критиката с новия роман “Absolvo te” – разтърсващ разказ, стигащ до дълбините на арабо-израелския конфликт и търсещ прошката като единствено спасение на главните герои. “Можеш ли да простиш, това, което не би простил на себе си?” Отговорът е Absolvo te!
През 2015 г. Бърдаров печели първото интелектуално телевизионно риалити за писатели в България – “Ръкописът”. В резултат излиза дебютният му роман “Аз още броя дните”, който е по действителен случай за любовта между християнин и мюсюлманка по време на Босненската война и блокадата на Сараево. През 2020 г. в двуезично издание излизат и разказите “За петата ракия или колко е хубав животът” и “Дядо” – автобиографичен разказ за рода на Георги Бърдаров, който припомня какво са жертвали нашите деди, за да продължава да я има България.
Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново