Фестивалът “Малкият принц” събира във В. Търново млади актьори от цялата страна

Публикувано на чт, 7 мар. 2024
159 четения

Млади актьори от цялата страна ще излязат на сцената на МДТ “Константин Кисимов” във В. Търново при участието си в 18-ото издание на националния фестивал за детско-юношеско театрално творчество “Малкият принц”. Форумът, в който ще се изявят детски и младежки трупи, ще се проведе от 19 до 21 април и ще предложи на публиката в старата столица различни постановки, входът, за които е свободен.
Заявки за участие се приемат до 22 март на електронната поща на фестивала, където се изпраща задължителната информация за спектакъла (анотация, режисьорска експликация и видеоматериал) и други материали, които дават по-подробна информация. Видеоматериалът може да бъде изпратен като линк, посочват организаторите на събитието.
В миналогодишното издание на фестивала участваха 21 детски и юношески театрални състава от цяла България с близо 300 млади актьори. Те представиха 5 спектакъла в детската възрастова група и 16 в юношеската.
Националният фестивал за детско-юношеско театрално творчество “Малкият принц” се организира от Община В. Търново, НЧ “Извор” в Самоводене и НЧ “Съгласие-Дебелец” в Дебелец и е част от Културния календар на Община В. Търново.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново