Фамилия Паневи с изложба, посветена на виното и любовта

Публикувано на ср, 14 февр. 2018
771 четения

Изложба, посветена на виното и любовта, подредиха в своята галерия на Самоводската чаршия представителите на фамилия Паневи. Христо Панев се представя изцяло с тематични творби, на които е изобразил Дионисий, сцена на вакханалия от римската митология, Бакхус, има и работи, свързани с любовта. Платното “Ромео и Жулиета” е една от силните ми работи в тази посока, посочи Панев-старши. Признава, че не е правил картините специално за тази изложба, защото е изключително продуктивен като автор.
Иваничка Панева се включва с традиционните за нея търновски пейзажи. Те са нещо като нейна визитна картичка, защото тя е коренячка търновка. Художничката е избрала да покаже и красотата на българката с няколко платна от този неин цикъл. Нашето семейство търси красотата, за да я пресъздаде в изкуството, а не грозното и уродливото, което също е негов обект, пояснява Христо Панев.
Синът му Габриел представя няколко абстрактни картини, подчинени на темата за любовта, а неговата съпруга Петя участва в семейната експозиция с два акварела.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново