ДЮФА “Българче” изпраща абитуриентите си с годишен концерт

Публикувано на пн, 10 юни 2024
613 четения

С традиционен годишен концерт изпълнителите на ДЮФА “Българче” във В. Търново ще изпратят своите абитуриенти. Събитието ще се проведе на 12 юни от 19 часа в МДТ “Константин Кисимов”.
“Тази година концертът ни ще бъде по-различен – под формата на спектакъл. Ще си изпратим абитуриентите, те са общо девет – шест танцьора и три певици, сред музикантите т.г. няма зрелостници. В края на концерта по традиция те си обличат балните рокли и костюми, ще изпратим певиците със специална песен, което е едно уважение към техния труд”, съобщи Галя Иванова – диригент на хора на ДЮФА “Българче”.
Поне 160 участници ще има в концерта – 50 певици, над 90 танцьора, 20 музиканти на три групи – най-малки, средна и голяма представителна група. Всички ще се изявят поотделно, а на финала ще имат и общ танц. Билетите ще са в продажба на 6, 7, 10, 11 юни в ОДК Велико Търново (Бивш пионерски дом) от 17:30 до 20:00 ч. включително. Те са по 10 лв. под формата на дарение и ще се използват изцяло за ансамбъла – за костюми, турнета и др.
През 2024 г. ДЮФА “Българче” ще има три турнета – танцьорите през юни отиват в Унгария, певиците и музикантите – в Паралия-Катерини (Гърция), а след края на юли в Гърция ще отидат и танцьорите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново