ДЮФА “Българче” събра историята си в две изложби

Публикувано на пн, 11 юни 2018
510 четения

Две мащабни изложби показват историята и всички по-големи трофеи, които е завоювал Детско-юношески фолклорен ансамбъл “Българче” в своята 50-годишна история. На 18-те табла пред Факултета по изобразително изкуство във Велико Търново са показани всички по-важни моменти от живота на ансамбъла – основателите, турнета в далечни места като Обединените арабски емирства и Тайланд, участия в конкурси.
“Избрахме фотографиите сред стотици снимки. Проблем имаше с черно-белите фотоси, защото някой от тях бяха с лошо качество и трябваше да ги обработваме допълнително”, обясни ръководителят на народния хор към ансамбъла Галя Иванова, която заедно с Кинче Иванова е направила подбора на снимките. Двете дами са работили върху избора на снимките за изложбата в продължение на два месеца.
Експозицията с награди и отличия на ансамбъла, озаглавена ”АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ”, е подредена в Изложбените зали “Рафаел Михайлов”. Тя включва 12 табла с по 6 дипломи и грамоти, които съставът е печелил през годините. Показани са и най-ценните статуетки, които танцьорите, певците и музикантите са донесли във Велико Търново благодарение на виртуозните си изпълнения.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново