Две нови награди за Вики Ганчева и „Румина” от 10-ия юбилеен музикален конкурс в Банкя

Публикувано на ср, 3 юли 2024
319 четения

Талантливата млада певица на ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново Виктория Ганчева добави към богатата си колекция от награди още две отличия от 10-ия юбилеен фестивал  конкурс „Вярвай, искай, можеш”, проведен от 28 до 30 юни в Банкя.
На финала на този музикален форум си дават среща само изпълнители, преминали сериозна селекция, и за разлика от многото народили се напоследък конкурси у нас наградите са еднолични и неделими – факт, определящ стойността им.
След броени дни Вики Ганчева ще навърши 10 години. В своята I-Б възрастова група гласовитата „румИнка” спечели две втори награди в категории „Песен на роден език” и „Поп песен”, представяйки се с кавъри на Петя Буюклиева и Елвис Пресли.
„Конкуренцията във всички възрастови групи беше огромна, но това повече ме мотивира, отколкото да ме плаши. Заедно със състезателната програма имахме възможност да се забавляваме със стари и нови приятели. Организаторите ни бяха подготвили интересни детски дискотеки и игри. Имаше изпълнения на живо с оркестър и изненади за всички участници”, сподели малката певица след завръщането си от Банкя.
Председател на журито на 10-ия юбилеен фестивал конкурс „Варвай, искай, можеш” бе продуцентът от БНР Мая Райкова, а сред членовете на комисията – популярната певица Антоанета Георгиева – Тони, както и Розмари Драгнева от БНТ. Водещ на събитието бе Наско от БГ радио, а гл. организатор – Център за изкуства „Зорница”.
В близко време на Вики и на останалите талантливи деца от ДЕС „Румина” предстои участие в друг голям музикален форум – фестивал на изкуствата „Бъди звезда” в гр. Варна. Потвърдени са участия и в празниците на няколко селища от региона, както и в конкурси през м. август и септември. Най-отговорното участие, обаче, ще бъде в 22-то издание на Международния конкурс „Сребърна Янтра” от 27 до 29 септември 2024 г. във Велико Търново.
Сн. Йоанна БОЯДЖИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново