Двама търновски автори са представени в сборника на българските писатели в САЩ

Публикувано на пн, 19 февр. 2018
353 четения

Белетристика от великотърновския писател Владимир Шумелов, както и прозаични творби на родената в старата столица Здравка Владова-Момчева, която живее и работи от години в столицата на Обединеното кралство, са публикувани в последния брой на “Любослов”. Списанието е орган на Съюза на българските писатели в САЩ и по света.
Шумелов е представен с кратките разкази “Mother”, “Емпромптю” и “Разговорът”, а Здравка Владова-Момчева с творбите си “Лох Нес – среща със себе си до обратно повикване”, “На един малък джент”, “Режисьор”, “Ние сме на всеки сантиметър” и “Малка женска трагедия”. И двамата са автори във всички издания на Годишника “Любослов”, а Здравка Владова-Момчева е член и на Съюза в САЩ.
В годишника са включени 45 български автори, живеещи и работещи в родината си и извън нея. На страниците на алманаха са включени и текстове Сияна Василева – 19-годишна ученичка от България. В новия брой има също творби на поети с китари (между които и Васко Кръпката), известни и не толкова известни имена на поети и писатели от страната и чужбина. Те участват с поезия, разкази, пътеписи, откъс от автобиографичната книга “Падение и спасение” на журналистката от bТВ Весела Тотева, за това как се е преборила с хероиновата зависимост.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново