Дует “Мания” записа благотворително песен за великотърновска поетеса

Публикувано на пт, 21 ян. 2022
434 четения

Българският музикален дует “Мания” пусна своята нова песен “Нощта на рождество” с благотворителна цел. Намеренията на сестрите Даниела и Юлия са да подпомогнат лечението на великотърновската поетеса Райна Недялкова, по чийто текст е създадена творбата.
Райна страда от диабет. Съдбата я среща с дует “Мания” преди няколко години, когато гостуват в Клуб “Седем” във В. Търново. Там тя им подарява една от своите стихосбирки, като споделя, че много би се радвала някой ден нейно стихотворение бъде превърнато в песен от тях. Дани и Юлия си харесват един от текстовете, посветен на Коледа, и споделят това с Райна при една от следващите им срещи.
“Господи, дано някой ден доживея да чуя тази песен. Това ще е голям коледен подарък за мен”, спомнят си думите на Райна двете сестри. Те искат да запишат творбата още тогава, но пандемията от COVID-19 попречва на първоначалните им планове. Песента обаче става факт за Коледата на 2021 г., благодарение не само на изпълнителките, но и на всички музиканти, аранжори, актьори, режисьори и видеооператори, участвали в създаването на новия музикален проект и клип.
“С тази песен искаме да предизвикаме всички, които могат да помогнат за такива каузи, да го направят. Това може да стане не само по Коледа, а и през останалото време от годината. Нека хората с добри сърца да подадат ръка на нуждаещите се от това и да ги направят щастливи поне за малко”, казват Дани и Юлия.
“Благодарна съм на момичетата и екипа, че сбъднаха тази моя мечта. Искам да кажа на всички да вярват силно в своите мечти и да знаят, че само така рано или късно те ще се превърнат в реалност”, сподели радостта си Райна.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново