Диджей, работил с мегазвезди, идва във Велико Търново

Публикувано на ср, 28 февр. 2024
143 четения

Световноизвестният DJ Snuff, работил с мегазвезди като Snoop Dogg, Public Enemy, Arrested Development, DJ Qbert, The Roots и много други, ще зарадва великотърновските почитатели на денс музиката. Той ще гостува в клуб ТаМ на 8 март от 22 ч., още по-горещо събитието ще направят най-свежите дамски имена в аренби, хип хоп и денсхол жанровете във Великобритания и на Стария континент – Visaka и JungleLady.
За DJ Snuff казват, че завладява за секунди всяка саундсистема и всяка тълпа, пожелала да танцува. Биографията му включва турнета зад дековете на легендата Roots Manuva и скречoве в лайв бенда на Congo Natty. Oсновател е на легендарните партита Speakers Corner Brixton, дали началото на групата, издала един от албумите на 2023 г. – Speakers Corner Quartet. В продължение на цели десет години той е програмен и букинг агент за една от най-колоритните музикални точки в Южен Лондон – Hootananny Brixton. DJ Snuff е и откривател – първият, осигурил клубна сцена на две от най-големите лондонски джаз-банди днес – Kokoroko и Ezra Collective, а също и продуцент – тази година излиза дебютът на нов негов проект, където редом с още любими имена, гост е и Greentea Peng.
Visaka e млад независим артист, чийто послания поразяват с оригиналното звучене, вдъхновено от дълбоките етно-културни корени. Тя е родена в Лондон, в семейство на родители от Шри Ланка и Гамбия, разчитащо силно на искреното изразяване и търсещо духовното извисяване. Още на 19 години разбира, че творческият контрол е едно от най-ценните неща за артиста и “връща” няколко лейбъла, за да открие своя собствен микс от културни влияния и свобода. Нейните колаборации не спират и няколко от най-новите от тях са с JungleLady, талантлива хип хоп/аренби изпълнителка, базирана понастоящем в Кьолн, Германия. Последната пък е приготвила сет на най-доброто от своята нова, но съвсем не оскъдна дискография, посочват от клуб ТаМ.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново