Близо 200 деца участваха в тържество по случай Деня на християнското семейство

Публикувано на пн, 21 Ное. 2022
558 четения

С много песни, танци и стихотворения близо 200 деца и техните учители отпразнуваха Деня на християнското семейство – 21 ноември, в изпълнената до краен предел Голяма зала на Община В. Търново. На сцената се изявиха малчуганите от детските градини в болярския град – “Пролет”, “Райна княгиня”, “Слънчев дом”, “Шареният замък” и “Пламъче” – Дебелец. Символични домакини на тържеството бяха момичетата, момчетата и техните ръководители от ДГ “Пролет”, с директор Галя Мирчева, които представиха спектакъла “Свят ден с обич и любов, от децата сътворен”, чийто автор е Оля Милкова, психолог в детската градина.
“В Деня на християнското семейство децата са най-важни. На тях пожелавам да бъдат много здрави, да учат, да пораснат и да имат щастливи семейства”, каза в приветствието си проф. Георги Камарашев, зам.-кмет на В. Търново.
Другият зам.-кмет – Нейко Генчев, припомни на присъстващите в залата историята на празника и основните християнски добродетели, след което отец Славчо Иванов отслужи благослов.
Сред официалните гости на събитието бяха още инж. Розалия Личева, началник на Регионално управление на образованието в старата столица, и Пенка Игнатова, директор на дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” в Община В. Търново.
Николай ВЕНКОВ
сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново