Благотворителен спектакъл събира пари за ново фототипно издание на “Бай Ганьо”

Публикувано на вт, 20 Дек. 2022
146 четения

Благотворителен спектакъл, средствата от който ще бъдат използвани за преиздаване на фототипното издание на творбата на Алеко Константинов “Бай Ганьо”, организира Община Свищов. Постановката ще бъде посветена на 160-ата годишнина от рождението на Щастливеца и ще се играе на 12 януари от 18 ч. в салона на ПБНЧ “Еленка и Кирил Д. Аврамови” в крайдунавския град. Билетите ще се продават на касата на читалището от 20 декември и ще са на цена 10 лв.
В благотворителния спектакъл “Стъпка по стъпка” на Театър “Българска армия” участва актрисата Гергана Плетньова, която е свързана с родния град на Алеко, заедно с Анастасия Ингилизова, Евелин Костова, Даниел Върбанов, Денислав Маринчев и Стефан Роглев, посочват от Община Свищов. Автор на пиесата е Питър Куилтър, постановката е на Лиза Шопова, сценографията и костюмите са създадени от Анелия Райкова, а музикалната среда е дело на Петя Димитрова.
В сюжета на пиесата се заплитат цял куп трогателни и смешни ситуации. Стъпка по стъпка постановката проследява предизвикателствата, пред които се изправя приятелството на три жени. Срещата с природата и неочакваните трудности се превръщат в комични срещи с трудностите на съвременната жена в забързания свят, която няма време нито да надникне в себе си и да разкрие докрай чувствата си, нито да разбере близкия човек.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново