Б.Т.Р. тръгват на лятно турне с великотърновския театър

Публикувано на вт, 20 юни 2023
203 четения

От Велико Търново започва лятното турне „Мюзикъл и рок“ на музикантите от Б.Т.Р. с Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. На 27 юни от 19,00 часа те ще разтърсят сцената на великотърновския театър и ще накарат публиката да преосмисли представите си за класика и рок.
В концерта рок музикантите от Б.Т.Р. свирят с оркестъра на великотърновския театър с диригент Маестро Георги Патриков. В програмата като солисти участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова, а водещ на музикалния спектакъл е актьорът Цветелин Илчев. В първата част рок музикантите изпълняват фрагменти от обичани мюзикъли заедно с оркестъра на театъра. Във втората част звучат вечните хитове на Б.Т.Р. в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър.
Съвместният музикален проект „Мюзикъл и рок“ на Б.Т.Р. и великотърновския театър стартира преди година. Досега той е представен с голям успех в 20 български града, а концертите са аплодирали над 8000 души, показват отчетите на МДТ.
По време на лятното турне артистите и музикантите ще се представят на открити сцени и в театри в цялата страна. На 5 и 6 юли „Мюзикъл и рок“ ще гостува в Смолян и Кърджали, а след това в Черноморец, Свети Влас и Созопол. През август концертът ще изправи на крака публиката в Пловдив, Пазарджик и Хасково.
На 13 октомври в зала 1 на НДК Б.Т.Р. ще отбележи 30-годишнината на групата с грандиозен концерт, в който ще участва и симфоничният оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново. За първи път почитателите на Б.Т.Р. ще чуят песните от 30-годишната история на бандата в нови аранжименти, адаптирани за рок група и симфоничен оркестър. Те гарантират истинска рок експлозия, допълнена от мощните звуци на симфоничния оркестър.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново