Автокино показва 4 български филма във Велико Търново

Публикувано на чт, 4 апр. 2024
4150 четения

Автокино във Велико Търново ще представи 4 съвременни български филма на паркинга на търговска верига „Кауфланд“. На 22 април от 20,30 ч. зрителите ще могат да гледат „Диада“, а от 22 ч. – „Уроците на Блага“. На 23 април началните часове са същите, като първата прожекция ще е „Пулсът на танца“, а втората – „Чума“.
Автокиното се гледа от автомобил, на екран с големина 5м х 10м, разположен на 2 м от земята. Звукът се приема от радиото в автомобила на съответната честота за града, изписана на екрана в деня на прожекцията. Важно е собствениците на американски коли/радиа да проверят дали автомобилът хваща четни радио честоти и ако няма тази възможност трябва да си носят портативно радио или телефон с радио. Автомобилите се настаняват 10 мин. преди началото на филма, а желаещите да присъстват е необходимо да закупят билет предварително или в деня на прожекцията, като местата са ограничени, посочват организаторите на събитието. Цената на билетите онлайн е 12лв. на човек и 10лв. за деца до 14 години с промо код „дете“, а на място преди започването на филма – 14лв. Входът за хора в неравностойно положение е свободен.
Мисията на “Автокино” е да даде по-дълъг живот на българските филми и да предостави една интересна алтернатива за седмото изкуство, чрез която зрителите на единственото в България пътуващо кино ще могат да гледат най-касовите родни заглавия в последните месеци. Автокиното ще премине и през градовете: Варна, Добрич, Шумен, Русе, Плевен, София, Перник, Пловдив, Ст. Загора, Сливен, Ямбол, Бургас и Силистра. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново