150 самодейци ще се представят на празника “Засмяна пролет”

Публикувано на чт, 29 Мар. 2018
135 четения

XXI-то издание на Общинския празник на градската песен “Засмяна пролет” ще се проведе в Дебелец на 29 март, четвъртък, от 18.00 часа в местното читалище. Очаква се в него да вземат участие състави от Дичин, Шемшево, Беляковец, Самоводене, Шереметя, Пчелище, Ново село, Момин сбор, Арбанаси, Балван, Килифарево, Церова кория, Русаля, Ветринци и Дебелец. Броят на участниците ще е над 150 души. Те ще бъдат оценявани от обичания поп изпълнител Христо Кидиков и диригента Хараламби Попов.
В събота, 31 март, Лазаровден, читалището в Ново село ще бъде домакин на Общинския празник за изворен фолклор “Че се е пролет пукнала”. В него ще се изявят самодейци, които изпълняват автентични песни и обичаи от региона. Уменията на участниците ще бъдат оценявани от етнолога Галя Чохаджиева и диригента на народния хор на ДЮФА “Българче” Галя Иванова.
Останалите два празника, които традиционно се провеждат през пролетта, ще са на 19 и 28 април. Общинският детски комплекс ще бъде домакин на Празника на фолклорното танцово изкуство, а читалището в Балван ще събере участниците в “Сладкопойна чучулига”.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново