Задържаха Рокито, Ганьо и Чеченеца, крали марихуана

Публикувано на пн, 26 Ное. 2012
163 четения

Полицията задържа трима мъже за взломна кражба от къща в село Драганово. Сред откраднатите вещи е и около 20 г канабис, изсушен и подготвен за употреба.
Сигнал за кражбата подал 21-годишният стопанин на имота Й. И. В четвъртък, той отишъл в РУП – Горна Оряховица и се оплакал, че апаши влезли в къщата му и му задигнали телефон, цифров фотоапарат и газов пистолет. По случая започнало разследване и още на следващия ден криминалистите стигнали до извършителите – 21-годишния А. А. – Рокито, А. И. – Ганьо, на същата възраст, и украинеца М. А. – Чеченеца (20 г.). Те са от същото село и се познавали отдавна със стопанина на къщата.
На разпитите крадците дали изненадващи показания. Оказало се, че целта на кражбата им съвсем не са били описаните от потърпевшия вещи. Апашите знаели, че Й. И. има канабис и решили да го задигнат за себе си. Издебнали кога собственикът не е вкъщи и намерили оригиналния ключ за вратата, който Й. И. си мислел, че скрил под тухла в стена на имота. Проникнали вътре и прибрали марихуаната. Докато претърсвали жилището, вниманието им било привлечено от телефон, фотоапарат и газов пистолет, които им се сторили ценни и задигнали и тях. Когато подавал сигнал в полицията, потърпевшият “спестил” на разследващите факта, че от дома му са изнесени наркотици. Проверката показала, че газовото му оръжие не е регистрирано. При последвала проверка в дома на Чеченеца били намерени около 20 г. канабис, но не е ясно дали това е цялото откраднато количество. Другите предмети и пистолетът също са намерени у извършителите.
След показанията на апашите униформени служители извършили подробен обиск на дома на Й. И. и открили 72 г. листна маса и 3 стръка канабис в саксии, с височина от половин метър. След тази находка жертвата на обира се озовала при извършителите му в следствения арест. Допълнително в къщата на друг младеж от Драганово, който бил в близки отношения с Й. И., били открити още 5 г. марихуана.
Рокито, Чеченеца и Ганьо са криминално проявени и осъждани за взломни кражби. С решение на съда им е наложена постоянна мярка “задържане под стража”. Повдигнати са им обвинения за кражба и незаконно съхранение на наркотични вещества. Последното обвинение е повдигнато и на Й. И., срещу когото е започнато и бързо производство за незаконно притежание на оръжие.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново